Ga verder naar de inhoud

Leerlooierij Viroinval

De indrukwekkende voormalige leerlooierij in Viroinval ligt aan de oevers van de Viroin en vormt een poort tot het 48.000 Ha grote natuurpark Viroin - Hermeton. Dit wandelparadijs wordt gekenmerkt door haar uitzonderlijke biodiversiteit, bijzondere rotsformaties en netwerk van pittoreske historische dorpen. Onder andere door een (nooit in detail onderzochte) bodemsaneringsproblematiek staat het gebouw al meer dan 50 jaar leeg.

Door haar unieke omgeving, schaal en typologie leent de site zich uitstekend voor een alternatieve vakantiebestemming waar individuen, gezinnen en grotere groepen kunnen genieten van een ecologisch, culinair en artistieke inspirerende omgeving.

Het project mikt op een diversiteit aan slaapgelegenheden en gedeelde ruimtes, aangevuld met een horecazaak, glamping tenten, een zwemvijver en - indien mogelijk - een kunstenaarsresidentie. Het geheel vormt het unieke decor voor vakantieweekends, workations, publieke en private events en een zomers artistiek vakantieconcept.

Foto's: Eline Willaert.